9 jun, 2020

Hij is oud speler van VVV-Venlo, PSV en Sporting Lissabon. Daarnaast speelde hij 20 interlands in Oranje: Stan Valckx. De bikkelharde verdediger van weleer heeft echter een ‘peperkoeken hart’ en zet zich daarom ook in als ambassadeur van Hart voor Venlo. En Valckx weet hoe belangrijk snel ingrijpen is. Óp het veld, maar zeker ook ernaast…

“Ik schrik zelf altijd van de cijfers: jaarlijks krijgen 17.000 Nederlanders een hartstilstand. Dat zijn er 45 per dag, met een overlevingskans van nog geen 25 procent. Het is zó belangrijk dat je snel ingrijpt bij een hartstilstand. Want het is misschien een cliché, maar hoe sneller iemand ingrijpt, hoe groter de overlevingskans. 

Niets doen ís geen optie is bij een harstilstand. Daarom is het cruciaal is dat zoveel mogelijk mensen kunnen reanimeren. 75 à 80 procent van de hartstilstanden gebeurt thuis, dan wil je toch kunnen ingrijpen?

Ik wil dan ook iedereen oproepen zich bij Hart voor Venlo te melden om deel te nemen aan een reanimatiecursus en zich daarna aan te melden bij HartslagNu als burgerhulpverlener. Alle vrijwilligers zijn heel hard nodig. 

Dan kunnen we met z’n allen, als één team, snel ingrijpen. Hart voor elkaar, samen sterk!”

Als Ambassadeur van Hart voor Venlo wens ik iedereen een kloppend hart toe….

Met sportieve groet,

Stan Valckx