1000e vrijwilliger!

HOERA, HOERA…….

We hebben inmiddels de 1000ste vrijwilliger in ons systeem mogen verwelkomen.
Hart voor Venlo is daar enorm trots op en vooral “dankbaar” .
Dank jullie wel “vrijwilligers, dank jullie wel……..


De Stichting Hart voor Venlo streeft naar een zo groot mogelijk aantal burgers van geldige reanimatie vaardigheidscertificaten in haar werkgebied te creëren (1% van de gemeentelijke bevolking) en zoveel mogelijk AED’s 24 uur beschikbaar te hebben! Na het behalen van een geldige reanimatie certificaat willen wij zoveel mogelijk burgers erop te attenderen om zich aan te sluiten bij HartslagNU.

HartslagNu is van de sector Ambulancezorg zelf en wordt beheerd door stichting Hartslag voor Nederland. HartslagNu is gekoppeld aan het systeem van de Meldkamer Ambulancezorg. Bij een melding van een mogelijke reanimatie worden niet alleen twee ambulances op weg gestuurd, maar wordt ook een groep burgerhulpverleners in de omgeving gealarmeerd. De burgerhulpverlener ontvangt een oproep via een sms of via de speciale app.

In de meeste gevallen van een circulatiestilstand is het normale hartritme zeer ernstig verstoord. Het gevolg is dat het hart geen bloed meer door het lichaam pompt. Het slachtoffer is bewusteloos en zal overlijden als er niets gedaan wordt. Twee zaken zijn nu van levensbelang: Een schok toedienen met een AED (Automatische Externe Defibrillator) en reanimatie. In ongeveer de helft van de reanimaties is een schok nodig om het hart weer op gang te krijgen. Hoe sneller die schok wordt toegediend hoe groter de overlevingskans. Reanimatie, het geven van borstcompressie en mond op mondbeademing, zorgt ervoor dat de zuurstoftoevoer naar de hersenen op gang gehouden wordt.

Een ambulance heeft gemiddeld zo’n 10 minuten nodig om bij het slachtoffer te komen terwijl elke minuut de overlevingskans daalt met 5 – 10%. Reanimatie moet daarom binnen 6 minuten gestart zijn, elke seconde telt. Jouw reanimatie als burgerhulpverlener en het toedienen van een schok met de AED zijn dus van levensbelang.

HartslagNu is ontwikkeld in opdracht van de Stichting Hartslag voor Nederland, een samenwerkingsverband van regionale ambulancediensten ter bevordering en facilitering van burgerhulpverleners aan slachtoffers van een acute circulatiestilstand. Onder het motto “Van elkaar, met elkaar en voor elkaar” streeft de stichting naar één platform voor heel Nederland waarbij in elke ambulanceregio gelijk wordt gehandeld.

Samen sterk voor een hartveilig Steyl

Bron: de weekkrant VIA Belfeld Tegelen

Nieuws 30-01-2018

Geachte deelnemer,

U bent uitgenodigd voor de training reanimatie en het gebruik van de AED.
Wij hopen dat u zich na deze training ook aansluit bij ons netwerk (Hartslagnu).

De voorwaarden voor de training (betaling van de nota) zijn als volgt.
U krijgt als deelnemer een rekening van € 42,50. Deze nota kunt u indienen bij u ziektekostenverzekering. De kans is dan groot dat u deze nota betaald krijgt zonder dat er gebruik gemaakt wordt van het eigen risico. U kunt dit nazien bij de voorwaarden van uw verzekering.

Wanneer u dit geld niet terug kunt vorderen dan zijn wij als stichting “Hart voor Venlo”  bereidt deze kosten te betalen, echter onder voorwaarde dat u ook deelnemer wordt in ons bestand. In alle andere gevallen dient u de rekening dus te voldoen aan de docent.

Door het deelnemen aan de training gaat u akkoord met deze voorwaarden. 

Met vriendelijke groet.

Tweetal nieuwe AED’s

Met trots kan Hart voor Venlo zeggen dat een tweetal AED’s zijn toegevoegd aan het netwerk: Kraanvogelstraat 2 in Venlo en de Zuidenwind flat aan de Molenbossen in Blerick.

De zorggroep en Hart voor Venlo

Hart voor Venlo:

De Stichting Hart voor Venlo levert een zeer belangrijke, zinvolle en actieve bijdrage aan de verlenging van het leven van de medemens door middel van het werven en opleiden van burgers aan opleidingen voor reanimatie, AED en andere levensreddende handelingen. Wij willen succesvol bouwen aan de toekomst van de Gemeente Venlo.
Dat stelt niet alleen eisen aan wat we doen als Hart voor Venlo maar ook aan hoe we dat doen in onze gemeente. Ons gemeenschappelijk belang gaat boven ons eigen belang en iedere dag biedt dat ons nieuwe kansen om dat aan onze burgers te laten zien!

De Stichting Hart voor Venlo streeft naar een zo groot mogelijk aantal burgers van geldige reanimatie vaardigheidscertificaten in haar werkgebied te creëren (minimaal 1% van de gemeentelijke bevolking) en zoveel mogelijk AED’s 24 uur beschikbaar te hebben! Na het behalen van een geldige reanimatie certificaat willen wij zoveel mogelijk burgers erop te attenderen om zich aan te sluiten bij HartslagNU.

De Zorggroep:

De Zorggroep biedt verpleging en verzorging aan iedereen in Noord- en Midden-Limburg. Wij hebben diverse woon- en zorgcentra en bieden ook zorg bij u thuis. Bij ons staat de cliënt centraal.

De Zorggroep heeft hart voor mensen; zij voelen zich bij ons welkom, rechtvaardig behandeld en gerespecteerd. Vertrouwen en veiligheid vormen voor ons de belangrijke basis voor een gelijkwaardige relatie tussen mensen. In die relatie neemt iedereen zijn eigen verantwoordelijkheid. Dit betekent dat we duidelijk, eerlijk en open communiceren, verwachtingen uitspreken en afspraken nakomen. De Zorggroep zoekt voortdurend naar nieuwe mogelijkheden en alternatieven. We geven voorrang aan wijze ideeën, creativiteit en durf. Soms doen we dit alleen, dan weer met anderen, maar altijd met respect voor ieders keuzes en voorkeuren. We hebben oog en oor voor elkaar. Mensen weten en voelen zich bij ons professioneel behandeld. Daar staan we voor!

Maatschappelijk belang:

Inmiddels is er een duidelijk netwerk van betrokken partners en andere stakeholders opgebouwd die een vruchtbare basis heeft gevormd voor de verdere uitrol van het netwerk.

Samen met de directie van de Zorggroep hebben wij onze ideeën, creativiteit en durf samengevoegd. De Zorggroep en het bestuur van Hart voor Venlo zijn tot een fantastische participatie gekomen omdat bij beide partijen het maatschappelijk belang voor onze medemens hoog in het vaandel staat. Onze wederzijdse belangen voor onze medemens werd breed omarmt door beide partijen.

In de meeste gevallen van een circulatiestilstand is het normale hartritme zeer ernstig verstoord. Het gevolg is dat het hart geen bloed meer door het lichaam pompt. Het slachtoffer is bewusteloos en zal overlijden als er niets gedaan wordt. Twee zaken zijn nu van levensbelang: Een schok toedienen met een AED (Automatische Externe Defibrillator) en reanimatie. In ongeveer de helft van de reanimaties is een schok nodig om het hart weer op gang te krijgen. Hoe sneller die schok wordt toegediend hoe groter de overlevingskans. Reanimatie, het geven van borstcompressie en mond o p mondbeademing, zorgt ervoor dat de zuurstoftoevoer naar de hersenen op gang gehouden wordt.

Een ambulance heeft gemiddeld zo’n 10 minuten nodig om bij het slachtoffer te komen terwijl elke minuut de overlevingskans daalt met 5 – 10%. Reanimatie moet daarom binnen 6 minuten gestart zijn, elke seconde telt. Jouw reanimatie als burgerhulpverlener en het toedienen van een schok met de AED zijn dus van levensbelang.

De directie van de Zorggroep gaat in samenwerking met Hart voor Venlo op 10 locaties van de Zorggroep in de gemeente Venlo AED’s 24/7 beschikbaar stellen voor alle burgers in onze gemeente.

Wij zijn enorm trots en vereerd op deze samenwerking en wij geloven in het bundelen van krachten. Samenwerken is “broodnodig” en door deze samenwerking redden wij “levens” samen.

Dhr. drs. W.B.J. van Soest (voorzitter de Zorggroep) Mw. J. van Aarssen (Voorzitter HvV)

Rekening defibrillator niet meer voor eigenaar

Eigenaars van een defibrillator draaien niet langer op voor de kosten van het gebruik. Vanaf volgend jaar kunnen zij de rekening voor het gebruiksklaar maken van het reanimatie-apparaat indienen bij de ambulancedienst, heeft minister Edith Schippers donderdag laten weten.

Defibrillatoren of AED’s hangen op duizenden plaatsen in Nederland, bijvoorbeeld op scholen, in bedrijven en winkels. Als zo’n stroomstootapparaat is gebruikt om de hartslag van een slachtoffer weer op gang te brengen, moeten daarna onder meer de elektroden worden vervangen. Dat kan zomaar 150 euro kosten.
De verzekeraar van het slachtoffer moet dat vergoeden, maar dat komt er vaak niet van. Als het goed afloopt, komt de eigenaar van de defibrillator vaak niet te weten bij wie hij moet aankloppen.
Loopt het slecht af, dan vinden eigenaars het vaak pijnlijk nabestaanden lastig te vallen met de rekening. Dat is na 1 januari voorbij, doordat de ambulancedienst dan de kosten voorschiet en verhaalt op de verzekeraar.

Bron: nu.nl

Voorstellen nieuwe penningmeester

Leef minse

Per 1 juli bin ik penningmeister van “Hart voor Venlo” en wil ik mich efkes aan óg veurstelle.
Ik doon dit in mien mooders taal umdet ’t dialec mich ouk aan ’t hert leet en ik d’r aan wil mei.
Werke det dit neet verlaore geit.

’T Vereinigingslaeve haet mich altied aangespraoke. As kleine jóng bin ik wies mien 17 jaor lid gewaes van toen nog Scouting Francesco op de maagdenbergwaeg. Vanwaege studie en ouk andere interesses bin ik ein andere waeg ingeslage en oetgekómme in Grubbenvorst waor ik van 1983 wies 1992 raodslid bin gewaes beej Gekke maondaagsvereiniging De plaggenhouwers.
In 1993 weer truuk naor Venlo gegaon waor ik in 1995 lid bin gewaore van vastelaovesvereiniging de Wien en 22 jaor aktief bezig bin gewaes in diverse functies. De letste 3 jaor as 2e Penningmeister.
In die periode bin ik ouk weer truuk gegaon naor Scouting Manresa ( veurhaer Francesco ) waorvan ik in januari 1997 penningmeister bin gewaore. Umdet VV De Wien vuul tied in beslaag noom en ik ouk nog andere zake um hand had, heb ik in 2001 dit penningmeisterschap beej scouting opgezag.

Maar toen in 2008 de toenmalige penningmeister aangoof d’r mei te gaon stoppe en veur dergelijke functies moeilijk minse te kriege zien bin ik opniej benaderd gewaore en heb ik in januari 2009 dit penningmeisterschap weer opgepak, waat ik wies noow nog met vuul plezeer doon.
Veurig jaor heb ik beej De Wien aangegaeve det ik dit jaor gaon stoppe as aktief lid en bin dan ouk aafgeloupe juni aafgetraoje as 2e penningmeister beej vv De Wien.
Dit kwaam Bestuurslid Ger Lankreijer van “Hart veur Venlo” te huure en de link waas toen snel gelag.
Al gauw kwaam de vraog of ’t penningmeisterschap beej dees stichting niks veur mich waas want ze zoote met de hand in de haor umdet ouk heej dees functie vacant waas.
Veur mich toch weer ein nieje oetdaging met dezelfde functie maar dan in ein gans andere wereld die mich ouk aansteit umdet dees stichting zoë belangriek is en minselaeves kin redde.
Ik haop dan ouk nog lang lid te meuge zien van Hart veur Venlo en zal geliek wie beej die andere vereiniginge mien uuterste bes doon.

Met vrientelikke groet,
Ógge penningmeister
Boy Kolman

112 on wheels 2017

112onwheels

10 September staat Stichting Hart voor Venlo staat dit jaar op de 112onwheels dag in Venlo op het voormalige Floriade terrein in Venlo
Kom kijken naar hulpverleners van 112: http://www.112onwheels.nl/

Fijne feestdagen

Stichting Hart voor Venlo wenst jou en jouw familie hele gezellige en fijne feestdagen en gezond kloppend 2017.

Vriend van Hart voor Venlo

Doet het gewoon
Laat uw  spreken.
Wordt vriend van .
Doneer €10,-

Kijk op www.hartvoorvenlo.nl
Daar kunt u zien wat wij met uw donatie doen.
Bankrekening: NL 78 RBRB 0929 9928 22

Opening nieuwe gemeentehuis Venlo

15 en 16 oktober opening van het nieuwe Gemeentehuis Venlo waar Hart voor Venlo meer dan 6000 belangstellenden mogen informeren over de activiteiten en plannen van hart voor Venlo. Bijzonder geslaagde dagen.

Sponseractie Plus Benders

Informatie avond 4 oktober

4 oktober om 19.30 in de Vijfsprong in Blerick geeft hart voor Venlo ism Hartslagnu een informatieavond over het aanmelden bij oproepsysteem Hartslagnu. 

Info avond Zalzerhoaf 14 juli

Op 14 juli aanstaande wordt er in Zalzerhoaf in Hout-Blerick een info avond georganiseerd. Bent u geïnteresseerd, dan zien we u op 14 juli om 19:30 uur in Zalzerhoaf in Hout-Blerick.

Adres: Zalzerkampweg 64, 5926 PL, Hout-Blerick

Inzet burgerhulpverleners leidt tot veel minder doden

De inzet van burgerhulpverleners is meer dan effectief. Uit onderzoek van het UMC Maastricht blijkt dat een kwart meer mensen wordt gered wanneer zo’n hulpverlener binnen zes minuten na een noodoproep bij de patiënt is.
Een burgerhulpverlener krijgt een sms’je wanneer bij hem in de buurt een noodgeval via 112 is gemeld. De hulpverlener kan daardoor binnen zes minuten ter plaatse zijn om eerste hulp te bieden. Volgens het academisch medisch centrum is die korte tijd cruciaal om mensen te redden.
In Nederland zijn 180.000 burgerhulpverleners, vrijwilligers die een reanimatiediploma hebben.
De Hartstichting zegt dat het oproepsysteem nog niet overal goed werkt. Zo hebben zich in Utrecht 466 vrijwilligers aangemeld, maar die worden nooit ingeschakeld, zegt de stichting. Ook elders in de Randstad hapert het systeem nog.

Snelheid belangrijk
Het UMC Maastricht heeft twee jaar onderzoek in Limburg gedaan naar het effect van de hulpverleners. In die twee jaar werden 833 mensen gereanimeerd omdat ze een hartstilstand kregen. In ruim de helft van de gevallen (422) werden burgerhulpverleners ingeschakeld. Dankzij hun snelle inzet overleefde 27,1 procent van de mensen, blijkt uit het onderzoek.
Een reanimatiecursus kan volgens het UMC Maastricht dus veel levens redden. Wanneer iemand zo’n cursus heeft gehad en op straat ziet dat iemand een hartstilstand krijgt, kan hij meteen te hulp schieten. “Snel en adequaat optreden zorgde er in 92 procent van de gevallen voor dat overlevers naar huis konden na ontslag uit het ziekenhuis.”
Het is voor het eerst dat in Nederland een groot onderzoek is gedaan naar het effect van burgerhulpverlening.

Bron: NOS

AED Witte kerk Venlo-Noord

Gemeenschapshuis de Witte kerk in Venlo-Noord heeft hun AED 24/7 beschikbaar gesteld voor het reanimatie oproepsysteem binnen gemeente Venlo.

AED Zalzerhof Hout-Blerick

Ook Zalzerhof in Hout-Blerick stelt de AED 24/7 beschikbaar voor het reanimatie oproep systeem van Hart voor Venlo.

AED HBSV Hout-Blerick

Hout-Blerick HBSV heeft samen met de dorpsraad een AED op hun sportpark.

Hart voor Limburg

Hart voor Limburg – Klopt ook voor jou!

Geachte vrijwilliger reanimatienetwerk Hart voor Limburg,
Het reanimatieproject Hart voor Limburg, gefinancierd door de Provincie Limburg, heeft een belangrijke fase bereikt. Ruim 1% van de inwoners van de provincie Limburg is aangemeld als burgerhulpverlener bij HartslagNu. Circa 12.500 vrijwilligers kunnen worden opgeroepen als er in hun directe omgeving iemand een hartstilstand heeft. U bent er daar één van. Het is immers erg belangrijk voor de patiënt dat binnen zes minuten een eerste hulpverlening gaat plaatsvinden. In afwachting van de komst van een ambulance kunnen de burgerhulpverleners levensreddend werk doen. Het cijfer 6 – refererend aan die belangrijke eerste zes minuten – heeft dan ook een speciale rol in de te organiseren bijeenkomst.
1% is een geweldig resultaat dankzij de vele inspanningen, met name van u als burgerhulpverlener. Het is zeker niet het einddoel. Hart voor Limburg 2.0 gaat voor de volgende fase: 2%.
Het is goed om even stil te staan bij deze belangrijke mijlpaal van het project en daarvoor wordt er een bijeenkomst georganiseerd onder de titel “Hart voor Limburg, klopt ook voor jou!”. Deze bijeenkomst vindt plaats op maandag 06–06–2016.
Het liefst hadden we alle 12.500 vrijwilligers uitgenodigd want dat verdienen ze zeker. Dat is natuurlijk praktisch, gezien de omvang, moeilijk te organiseren en zou ook erg hoge kosten met zich meebrengen. Er is gekozen voor een andere opzet. U kunt als vrijwilliger de bijeenkomst in het gemeentehuis van de gemeente Roerdalen live volgen via streaming op de website www.hartvoorlimburg.com . De bijeenkomst, en dus ook de uitzending op de website, begint om 10.30 uur en duurt tot ca 11.30 uur. Op deze manier kunt u er ook bij zijn vanuit uw eigen omgeving. Zo kan er een blijvend beroep worden gedaan op de burgerhulpverleners want een oproep kan zich altijd voordoen.
De reanimatievrijwilligers van de gemeente Roerdalen zijn wel uitgenodigd en zij vertegenwoordigen de grote groep burgerhulpverleners voor het reanimatienetwerk in Limburg.
Tijdens deze bijeenkomst zullen gedeputeerde mevrouw Marleen van Rijnsbergen van de Provincie Limburg, wethouder mevrouw Eugenie Cuijpers van de gemeente Roerdalen en projectleider Leon Triepels van Hart voor Limburg een korte toespraak houden. Tevens zal een overlevende over de ervaringen van een reanimatie praten.
U kunt tijdens de bijeenkomst ook vragen stellen aan deze sprekers of in algemene zin. Dat kan via Twitter (@Hartvoorlimburg) en wellicht wordt uw vraag live behandeld en beantwoord. Is dat niet het geval dan zal dat op een later tijdstip gebeuren. U kunt eventueel ook uw vraag tevoren mailen naar ons mailadres.
Hopelijk bent u hiermee voldoende geïnformeerd en hebben we voor een vorm gekozen om u zoveel als mogelijk te betrekken bij de bijeenkomst en kunnen we tegelijkertijd het oproepnetwerk in stand houden.
Met vriendelijke groet,
Leon Triepels, projectleider Hart voor Limburg

112OnWheels

Krantenartikel

Vrijwilligers nodig

De Stichting Hart voor Venlo levert een zeer belangrijke, zinvolle en actieve bijdrage aan de verlenging van het leven van de medemens door middel van het werven en opleiden van burgers aan opleidingen voor reanimatie, AED en andere levensreddende handelingen. Wij willen succesvol bouwen aan de toekomst van de Gemeente Venlo. Dat stelt niet alleen eisen aan wat we doen als Hart voor Venlo maar ook aan hoe we dat doen in onze gemeente. Ons gemeenschappelijk belang gaat boven ons eigen belang en iedere dag biedt dat ons nieuwe kansen om dat aan onze burgers te laten zien! Maar wij kunnen dat niet alleen!!
Wij zijn nog op zoek naar VRIJWILLIGERS met het HART op de juiste plaats……… Interesse? Meld je dan aan via onze website.

Aantal reanimatievrijwilligers verdriedubbeld

In drie jaar tijd is het aantal mensen dat actief is als reanimatievrijwilliger in de gemeente verdriedubbeld. Het zijn er nu meer dan zeshonderd.
Eind 2014 is de gemeente gestart met het project Hart voor Venlo. Het doel hiervan was het realiseren van een reanimatienetwerk met vrijwilligers en de beschikbaarheid van voldoende AED’s in iedere wijk.
Met de zeshonderd vrijwilligers is de ambitie van het project al gehaald, maar voor een dekkend netwerk in alle wijken zijn zeker duizend mensen nodig. Die mensen kunnen snel ingrijpen bij een plotselinge hartstilstand. De kans om een leven te redden is het grootst als meteen wordt ingegrepen.
Momenteel overlijden jaarlijks nog steeds tussen de vijftig en honderd mensen in Venlo aan een plotselinge hartstilstand.

Bron: Omroep Venlo