31 jan, 2020

Venlo, 28 januari 2020 – Aanstaande donderdag om 11.00 uur wordt op de Jodenstraat bij Beads ‘n Bobbles weereen AED aan de gevel gemonteerd.
Hiermee is de Venlose binnenstad nu volledig gedekt en daarmee weer een stukje veiliger. Mede doordat er in het afgelopen jaar ook nog eens 200 ondernemers en medewerkers in de binnenstad zijn opgeleid met een reanimatietraining.

Inventarisatie

Op initiatief van Venlo Partners, VenloStad.com en Hart voor Venlo werd in 2019 een eerste inventarisatie gemaakt van AED’s in de binnenstad. Er waren wel AED’s, maar concrete informatie over hoeveel en de bereikbaarheid van de AED’s ontbrak. Om deze reden werd het Venlose bedrijf Veilig Ondernemen in de hand genomen om een inventarisatie te maken.

Volledige dekking in de Venlose binnenstad

Uit de inventarisatie bleek dat er meer AED’s waren dan gedacht, maar ook dat er nog veel witte vlekken waren. Met het installeren van deze AED is de binnenstad nu, zeker overdag, volledig gedekt. In de binnenstad is op 25 locaties een defibrilator aanwezig, waarvan er 13 stuks 24 uur per dag bereikbaar zijn.

HartslagNU

De meeste AED’s zijn ook aangemeld bij HartslagNu. De AED’s die in deze database staan worden ingezet wanneer via 112 een melding van een hartstilstand is. Het doel van HartslagNu is om ervoor te zorgen dat bij een hartstilstand iemand binnen zes minuten de juiste hulp krijgt waardoor de kans op overleven en leven met minimale schade zo groot mogelijk is. HartslagNu zorgt via een geavanceerd systeem voor gecoördineerde hulp door getrainde burgerhulpverleners die weten hoe ze moeten reanimeren en een AED te gebruiken.

Met hartelijke groet,

Jan Brouwers
Venlo Partners | Picardie 11a | 5911 BW Venlo | Nederland
www.venloverwelkomt.nl